Farvel og tak til strømgennemgang

I ventilationssystemer med frekvensomformere er strømgennemgang et kendt problem, som kan medføre tidlige lejeskader og produktionsstop. SKF har løsningerne: Hybrid- og INSOCOAT-lejer.

Øget risiko for strømgennemgang

Frekvensomformere i ventilationssystemer kan give strømgennemgang i lejerne. Når en elektrisk motor styres af en frekvensomformer, er der højere risiko for strømgennemgang end der ellers ville være. Antallet af elektriske motorer i ventilationssystemer er i konstant stigning, så det er nu mere relevant end nogensinde at søge en ny og effektiv løsning.

Hidtil har mange forsøgt at løse problemet ved at isolere lejehus eller aksel. Men det er dyrt, og ofte kræver det ændringer i både støbning og bearbejdning. I dag findes der heldigvis løsninger til ventilationsbranchen, som er langt mere praktiske og rentable: SKF's Hybridlejer og INSOCOAT-lejer.

Hybridlejer med længere levetid

SKF's hybridlejer kombinerer stålringe med rulle- eller kugleelementer i silikonenitrid - et specialfremstillet keramisk materiale, som er meget hårdt og ikke-strømledende. Lejerne er levetidssmurte og tætnede, og resultaterne viser, at når de anvendes i ventilatorer i frekvensomformerdrift, forøges lejernes levetid op til fem gange. Hybridlejerne har samme indbygningsmål som stållejer og er derfor nemme at udskifte.

Dato: 12. oktober 2014
Fabrikat: SKF
Produktkategori: 202008, 202053

Andre artikler