Nilfisk fjerner sundhedsskadeligt byggemateriale

Der er betydelige risici ved at arbejde med sundhedsskadelige byggematerialer, men danske Nilfisk har løsningen til sikker fjernelse af et af verdens farligste miljøgifte, PCB.

I et kvart århundrede blev PCB brugt flittigt i dansk byggeri, inden man i 70´erne for alvor blev opmærksom på de farlige bivirkninger, som senere har placeret PCB på top 10-listen over de farligste miljøgifte i verden.

Alene i Danmark anslår man, at der findes mellem 100.000 - 400.000 tons PCB-forurenet byggemateriale fra 50´erne - 70´erne, bl.a. i mange ældre fuger. Så arbejder du i ældre bygninger, er der en reel risiko for at støde på giftstoffet.


’Nilfisk T40W PCB’ er giftens overmand

Der sættes høje krav til håndteringen af det kræftfremkaldende stof, der også kan give udviklingsforstyrrelser hos børn, nedsætte forplantningsevnen og forstyrre hormonbalancen. En løsning til at håndtere dette er Nilfisk T40W PCB, som er en mobil, 3-faset industriel støvsuger til opsugning af både våde og tørre materialer, der indeholder PCB.

En særlig feature på støvsugeren er dens sidekanalsblæsere. De sikrer, at arbejdstemperaturen holdes på et meget lavt niveau sammenlignet med traditionelle støvsugere, hvilket er vigtigt i forhold til opsugning af PCB. Samtidig føres udblæsningsluften gennem et aktivt kulfilter, så støv og gas filtreres fra og lander i et lukket posesystem. Nilfisk T40W PCB opfylder alle myndighedskrav, og bruges maskinen korrekt, er den 100% sikker at anvende.  

 

 

Fra PCB-guiden.dk

PCB er en forkortelse af Poly-Chlorede Biphenyler. PCB er giftigt og kan udgøre en sundhedsrisiko, hvis du udsættes for stoffet gennem en lang periode.

Mennesker kan optage PCB gennem kosten, gennem huden eller ved indånding.

PCB blev brugt i byggematerialer i perioden 1950-1977, bl.a. i fuger, termovinduer og visse typer malinger og gulvbelægninger, samt i lysstofarmaturer frem til 1986.

 

Dato: 09. september 2016
Fabrikat: Nilfisk
Produktkategori: 202006, 202034, 202296, 569292, 203889

Andre artikler