Populære slibeserier reducerer vibrationer og støj markant

Som håndværker og operatør er det vigtigt at have det rette værktøj ikke alene for at øge produktiviteten, men også for at undgå arbejdsskader. Det har producenten 3M lagt særlig vægt på i deres populære skrub- og slibeserier Cubitron II og Scotch-Brite, som ifølge en uafhængig test reducerer hånd- og armvibrationer samt støj markant i forhold til andre modeller.

Den amerikanske virksomhed 3M, der blandt andet producerer sandpapir, tape og post-its, har både sikkerhed og produktivitet for øje, når de udvikler slibeprodukter. Derfor har producenten nogle af de mest solgte produkter, og her er det særligt Cubitron II og Scotch Brite-serierne, som indeholder både fiberrondeller, skrub- og polerskiver, der er blandt bestsellerne – og det er ikke uden grund.

En uafhængig test foretaget af den tyske forskningsorganisation Fraunhofer Institute viser nemlig, at 3M’s skrubskive Cubitron II og fiberrondellen Cubitron 982C skiller sig markant ud fra lignende modeller på markedet i forhold til reduktion af hånd- og armvibrationer.  3M Cubitron II- skrubskiven reducerede således vibrationerne med hele 64 procent, mens brugen af 3M Cubitron II 982C-fiberrondellen gav imponerende 91 procent mindre rystelser sammenlignet med en konventionel skrubskive. Det vidner i høj grad om, at sikkerhed og ikke mindst produktivitet starter ved at vælge det korrekte værktøj og slibeprodukt.

 

Færre vibrationer og mindre støj – godt for helbredet
3M’s imponerende resultater skyldes en særlig teknologi med præcisionsformede slibemineraler, der giver en unik slibeydelse og holdbarhed. Det betyder, at operatøren udsættes for færre vibrationer, hvilket nedsætter risikoen for skader som eksempelvis ’hvide fingre’. Samtidig foregår slibningen hurtigt med en høj effekt ved lavere temperaturer, så stressrelaterede revner og misfarvning undgås. Foruden færre vibrationer reducerer Cubitron II 982C-fiberskiven støjniveauet så meget, at det ifølge 3M svarer til, at én operatør, som sliber med en konventionel skrubskive, støjer lige så meget som fire operatører, der sliber med 3M 982C-fiberskiven.

 

Fordele ved Cubitron II og Scotch Brite-serierne:

  • Reducerer støjen væsentligt
  • Forbedrer sikkerheden – operatøren udsættes for markant færre vibrationer
  • Reducerer omkostninger på mandskab og øger produktiviteten

Se Cubitron II her>>
Se Scotch-Brite her>>

Dato: 29. marts 2021
Fabrikat: 3M
Produktkategori: Lamelrondeller, 40.40.20.30

Andre artikler