Øg brandsikkerheden med godkendte brandslanger og jævnligt eftersyn

Brandslanger og brandskabe hænger overalt på skoler, i institutioner, boligselskaber, offentlige rum m.m., hvor de bidrager til øget sikkerhed i tilfælde af brand. Mange bemærker dem knap, og flere brandslanger og -skabe kan hænge ubrugte i mange år – heldigvis. Men hvordan kan man være sikker på, at brandsikkerhedsudstyret fungerer korrekt, hvis behovet pludselig opstår?

Den første indgriben ved brand
Slangevinder og brandskabe skal sikre, at man nemt kan gribe ind, hvis der opstår brand, inden kraftigere midler må tages i brug. Det er derfor afgørende, at de installerede brandslanger og slangevinder er korrekt installeret og løbende testes, ligesom bygningens flugtveje og panikbelysning. Desuden skal de installerede brandslanger og -skabe naturligvis leve op til en række standarder fra Trafik, - Bygge og Boligstyrelsen.

 

Brandslanger skal testes hvert 5. år
Brandslangen skal i dag være mærket med 12 bar, måned/år samt EN649. Er de ikke det, skal de udskiftes.

5 år efter installation skal der foretages trykafprøvning af slangevinden og herefter gentages afprøvningen hvert 5. år.

 

For hhv. formfaste og flade slanger skal tryk ved afprøvningen være:

Formfaste slanger: tryk på 12 bar (1,2 MPa) i 2 minutter ifølge DS/EN 671-1

Flade slanger: tryk på 24 bar (2,4 MPa) i 1 minut jævnfør DS/EN 671-2

Trykprøvningen skal altid foretages af en autoriseret VVS-installationsvirksomhed.

 

Se udvalget af brandslanger her>>

 

Er brandslangen mere end 20 år gammel?
Brandslanger og -skabe, der er mere end 20 år gamle, skal som udgangspunkt udskiftes. Lever slangen op til gældende krav om mærkning og fungerer den som foreskrevet, kan den stadig bruges, såfremt der til gengæld arrangeres trykprøvning en gang hvert år. Af samme årsag vælger flere at udskifte de gamle slangevinder med nye og dermed opnå større sikkerhed og mindre administration ifm. jævnlig test af de gamle systemer.

 

Find brandsikringsløsninger der lever op til gældende krav hos Ahlsell
Er det på tide med nyt brandsikkerhedsudstyr? Hos Ahlsell finder du et stort udvalg af brandskabe, slangevinder, pulverslukkere, brandtæpper og tilbehør, der lever op til gældende krav og standarder inden for brandsikkerhed.

 

Se udvalget her>>

Dato: 04. november 2021
Emne: Brandsikkerhed, Godkendte brandslanger, Brandsikkerhedsudstyr
Produktkategori: Brandmateriel, Vand- og dampslanger

Andre artikler