Certificering sikrer adgang til opgaverne

SALTO SPACE-adgangskontrolplatformen, er blevet certificeret i henhold til EN 60839-standarden

Med i flere entrepriser

- EN 60839-standarden efterspørges oftere og oftere og er i nogle tilfælde obligatorisk i projekter, hvor adgangskontrol skal installeres sammen med alarmsystemer. Det lever vores systemer op til nu. Det gør det nemmere for låsesmede og sikringsfirmaer at byde ind på entrepriserne, fordi de kender SALTO SPACE produkterne og systemerne. Og det betyder altså at bygherrer og arkitekter der stiller krav om høj sikkerhed og om logging, identificering og kontrol af de informationer systemet indsamler, får et system der lever op til kravene.

Sådan siger Kasper Løth Kure-Olsen, som er sikringskonsulent i Sanistål.

Han forklarer at det er utroligt værdifuldt for både Sanistål og SALTO at den elektroniske adgangskontrol er blevet certificeret.

- Det betyder at SALTO SPACE-produkterne finder vej til langt flere entrepriser. Da låsesmedene kender systemet godt og er fortrolige med montering og funktionaliteter betyder det, at kunderne og slutbrugerne, ud over et godkent system i rigtig høj kvalitet, også får ekstrem høj service, siger Kasper Løth Kure-Olsen.

 

Systemet sikrer ensartethed

Med certificeringen er systemet er godkendt i Grade 2. Og som Kasper Løth Kure-Olsen forklarer, har man i store dele af verden inden for de seneste år set flere og flere udbud, hvor der er krav om at de elektroniske sikringsprodukter lever op til EN 60839-11-1 standarden.

- Derfor har det være helt logisk og vigtigt at SALTO fik testet og godkendt produkterne der indgår i SPACE platformen. Dermed er der en lang række muligheder for at opbygge systemer, som kan skræddersys præcis til kundernes behov og brug. Da det samtidig lever op til den europæiske standard, er der også en lang række fordele forbundet med brugen af systemet i store virksomheder, der ønsker ensartethed og høj kvalitet i afdelinger fra land til land i Europa. Systemet kan håndtere op til 64.000 døre og kan rumme op til fire millioner brugere. Det kan være vigtigt i internationale virksomheder.

 

Der er styr på alarmen

EN 50131-3 standarden handler om betjeningsenheder og alarmsystemer og om til- og frakobling af alarmer. Systemer der er godkendt i forhold til standarden, lever op til kravene om at det eksempelvis er sikkert at frakoble alarmen fra ydersiden af en låst dør via tastatur. Man skal også kunne indstille systemet til frakobling af alarmen indefra, når man altså er kommet ind ved brug af nøglebrikken. Men på en sådan måde at systemet ikke giver uendelig meget tid til det. Stadarden stiller krav om maksimumtider og om funktionaliteten af betjeningsenhederne. Det lever vores betjeningsenheder til alarmsystemer op til, siger Kasper Løth Kure-Olsen.

 

 

Dato: 25. maj 2021
Emne: SALTO, Adgangskontrol, Integration, Overvågning, Sikring
Fabrikat: SALTO

Andre artikler