Vi håndterer proaktivt problematiske stoffer

Saniståls afdeling for Produkt- & Leverandørsikkerhed holder nøje øje med, om vores producenter og leverandører overholder deres informationspligt og registrerer, hvis deres produkter indeholder fx miljøskadelige eller kræftfremkaldende stoffer.

I Sanistål samarbejder vi løbende med vores leverandører om at få eventuelle problematiske stoffer ud af produkterne i vores varesortiment, så de bliver så bæredygtige som muligt.

Leverandører af kemiprodukter er forpligtiget til at oplyse om stofferne i deres sikkerhedsdatablade.

Derudover har både vi og vores leverandører siden 1/1 2021 været forpligtet til at indberette til den europæiske SCIP-database, hvis en vare eller delkomponent indeholder mere end  0,1% af et af de stoffer, der optræder på EU’s kandidatliste over særligt problematiske stoffer.

I Sanistål har vi ikke mulighed for at indberette til databasen, før leverandørerne har gjort det. Derfor holder vores afdeling for Produkt- & Leverandørsikkerhed proaktivt øje med, om vores leverandører har været opmærksomme på at indberette artiklerne til SCIP-databasen.

Indeholder en vare stoffer fra kandidatlisten, er det ikke ensbetydende med, at varen ikke må sælges og anvendes. Men vi er forpligtet til at informere kunderne om, hvilke stoffer der er tale om. Det har Sanistål valgt at gøre på følgesedlen.

Skulle I have spørgsmål til ovenstående, er I velkomne til at kontakte vores afdeling for Produkt- & Leverandørsikkerhed på produktsikkerhed@sanistaal.dk

Dato: 05. april 2022
Emne: CSR

Andre artikler