Ny CEO: ”Vigtigere end nogensinde med aktive medarbejdere i Ahlsells bestyrelse”

Medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer i Ahlsell skal kvalificere de beslutninger, der træffes, blandt andet ved at turde stille de ’dumme’ spørgsmål.

Den 24. marts var der medarbejdervalg til Ahlsells bestyrelse, og ifølge administerende direktør Claudio Christensen er det vigtigere end nogensinde med aktive medarbejderrepræsentanter i bestyrelsen.

”Vi står over for at skulle igennem en større transformation, og for at sikre, at vi træffer beslutninger, der matcher Ahlsells stærke DNA og kultur, har vi brug for medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer, der giver deres besyv med i den proces”, siger Claudio Christensen.

Han understreger, at man som medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem ikke skal holde sig tilbage af frygt for at træde forkert i bestyrelsen.

”Det afgørende er, at man bruger sine erfaringer fra dagligdagen til at deltage i debatten og stille de lavpraktiske og ’dumme’ spørgsmål, så vi sikrer, at der løbende bliver truffet de rigtige beslutninger til fordel for Ahlsell”, siger Claudio Christensen.

Nyvalgte med tilsammen 44 års erfaring i Ahlsell
Kim Lillie Andersen, forretningschef i butikken i Grenå er nyvalgt bestyrelsesmedlem.

”Min tætte, daglige kontakt med kunderne igennem 27 år har givet mig en indsigt om kunderne og deres behov, som jeg kan bringe ind i bestyrelsen. Når det er sagt, er jeg meget udmyg over for bestyrelsesarbejdet, og jeg vil helt klart komme til at stille ’dumme’ spørgsmål”, siger Kim Lille Andersen, der som nyvalgt medarbejderrepræsentant bliver klædt på til bestyrelsesarbejdet ved at deltage i et kursus, som Dansk Industri står for.

HR-konsulent Gitte Østergaard Futtrup har 17 års erfaring og blev genvalgt til bestyrelsen. Hun tøver ikke på spørgsmålet, om man som medarbejder kan gøre en forskel i bestyrelsen.

”Heldigvis har vi en meget moderne bestyrelse, hvor medarbejderrepræsentanterne er med af gavn og ikke bare af navn. Efter fire år i bestyrelsen kan jeg konstatere, at vores viden om den daglige drift rent faktisk er af betydning for de beslutninger, der træffes”, siger Gitte Østergaard Futtrup.

Som medarbejdervalgt deltager man i bestyrelsen på lige fod med de generalforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer og modtager ligesom dem et honorar på 50.000 kr. per kvartal. De valgte repræsentanter og to suppleanter indtræder i bestyrelsen umiddelbart efter den ordinære generalforsamling den 31. marts 2022.

Ahlsell beskæftiger knap 1.000 medarbejdere i Danmark.

Se vores Investor-side

Dato: 04. april 2022

Andre artikler