“Her er jeg ikke Nanna, der har gigt, men medarbejderen Nanna”

Nanna Vibe Møller Bredahl, 37 år, har psoriasisgigt med flere følgesygdomme og er ansat i et fleksjob 12 timer om ugen på Ahlsells centrallager i Billund: “Det er ikke bøvlet at have fleksjobbere ansat. Her i Ahlsell kører det på skinner, og det har det gjort fra dag ét”.

“Som seksårig fik jeg konstateret børnegigt og har nu psoriasisgigt foruden kronisk tarmbetændelse og en diskusprolaps i nakken. I 2010 blev jeg fuldtidsansat som plukker på Centrallageret og senere i forskellige haller på lageret og i afdelingen for lagersupport. Men jeg blev mere og mere plaget af smerter, mit forbrug af smertestillende medicin steg, og jeg var tit sygemeldt.

Jeg fik en § 56-aftale, kom på smerteklinik og på et rehabiliteringscenter, hvor jeg bl.a. lærte ikke at overforbruge min energi. Da jeg er udlært som kontorassistent, sørgede min tidligere chef derfor for, at jeg i 2013 blev ansat i servicecenteret, hvor jeg i 2020 fik tildelt et fleksjob på 12 timer fordelt på tre af ugens dage.

Alternativet er en førtidspension, så mit fleksjob har uvurderlig værdi for mig. Her er jeg ikke Nanna, der har gigt, men medarbejderen Nanna. Og sidste år valgte mine super dejlige kolleger mig som tillidsmand.

Det har været svært for mig at gå fra at arbejde 37 timer til blot 12 timer, fordi der ligger så meget identitet i arbejdet, og når folk spørger, hvad jeg laver, svarer jeg, at jeg er ansat i servicecenteret, og ikke at jeg har et fleksjob.

Jeg har smerter hver dag og får i perioder indsprøjtet binyrebarkhormon i mine betændte og slidte led. Og så venter jeg på at blive gammel nok til at lægerne vil udskifte mit knæ. Arbejdet hjælper faktisk på mine smerter, fordi det får mig til at have mindre fokus på min sygdom. Men det bliver livslang læring, at jeg ikke skal fyre alt mit krudt af den første dag i ugen.

Jeg har et tastatur og en mus, der skåner mit håndled, ligesom vi alle kan sidde på både bolde og motionscykler. Der kommer også en fysioterapeut og tjekker vores arbejdsstillinger.

Har jeg en dårlig dag ringer jeg til min chef, og typisk aftaler vi, at jeg så arbejder et par timer ekstra en anden dag, men ellers har jeg også mulighed for at arbejde hjemmefra.

Jeg sætter virkelig pris på den tillid og forståelse, som jeg møder fra både mine kolleger og nærmeste chefer, og at Ahlsell ser mig som værdifuld arbejdskraft. Og til de, der tror, det er bøvlet at have fleksjobbere ansat: Her i Ahlsell kører det på skinner, og det har det gjort fra dag ét”.

Læs om vores sociale indsats over for medarbejdere med nedsat arbejdsevne

 

Hvad er en § 56-aftale?

Hvis man lider af en langvarig eller kronisk sygdom og er i risiko for øget fravær fra sit arbejde, har man mulighed for at få en aftale, der nedsætter arbejdsgiverens udgifter i forbindelse med sygefravær.

Dato: 29. september 2022
Emne: Job og Karriere

Andre artikler