Nugga er elev: “Det stod klart, at jeg kunne gøre karriere i Ahlsell”

Selvom 18-årige Nugga Winther aldrig havde forestillet sig at skulle gå i arbejdsbukser fra mandag til fredag og sælge VVS-udstyr, er hun ikke i tvivl om, at hun er landet på rette hylde.

Egentlig var det lykkedes Nugga Winther at lande en elevplads hos en anden grossist, men hun tøvede med at takke endeligt ja, da hun afventede en sidste samtale hos Ahlsell. Og den skulle vise sig at blive afgørende.

“Jeg fik en rigtig god fornemmelse af butikken, de ansatte og forretningschefen, og det stod klart, at de ville mig - også når jeg er færdiguddannet. Allerede inden jeg var ansat, var der opstillet mål og lagt en plan for mig. Og nok så vigtigt vil jeg kunne få indfriet mine faglige drømme og gøre karriere i Ahlsell”, siger Nugga Winther, der er elev i Ahlsells butik i Åbyhøj.

Selv om hun kun har været butikselev i fire måneder, oplever Nugga Winther, at der er stor opmærksomhed på hendes interesser, og at hun trives.

“Hverken salgschefer eller direktører er for fine til at spørge ind til, hvordan det går mig som elev. Jeg har allerede været til møde med en af direktørerne om at blive salgstrainee, fordi han under et af sine besøg i butikken havde opsnappet, at jeg på længere sigt gerne vil være ekstern sælger”.

 

En ukompliceret atmosfære uden fnidder

Også kunderne har taget godt imod Nugga.

“Vores stamkunder, der ofte kommer flere gange dagligt, vil rigtig gerne snakke med mig, selv om jeg endnu ikke kan rådgive dem på linje med min kolleger”, siger Nugga Winther, der også har fået aflivet nogle fordomme.

“Som handelselev med speciale i VVS er det i langt overvejende grad en mandeverden, jeg har bevæget mig ind i, og jeg havde da også forberedt mig på 30 jokes dagligt under bæltestedet. Men sådan er det langt fra. Der er en god tone og en ukompliceret atmosfære uden fnidder”.

 

Nugga holdt oplæg for 50 IBC-elever

I starten af januar havde Ahlsell inviteret 50 elever fra EUD/EUX-grundforløbet på International Business College i Kolding til Vejle-butikken. Nugga Winther fortalte her om hverdagen og mulighederne som elev i Ahlsell. Men også om de overvejelser hun selv gjorde sig, da hun skulle vælge elevplads.

“Jeg gik efter en elevplads inden for salg og handel, men mange af pladserne indebar kontorarbejde, som jeg ikke har interesse i. Detailbranchen tiltrak mig heller ikke på grund af åbningstiderne og lønnen, så da min morfar foreslog grossistbranchen, begyndte jeg at undersøge mulighederne her.


Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle gå i arbejdsbukser fra mandag til fredag og sælge VVS-udstyr til håndværkere, men mit budskab er, at det bestemt er værd at give en chance. Grossistbranchen er desværre en overset branche og ikke ligeså kendt i den brede befolkning som detailbranchen. Og hvis ikke min morfar havde opfordret mig til at opsøge grossistbranchen, var jeg nok ikke endt her”.

 

Stærkt og trygt elevsammenhold

For Nugga Winther er det også et plus, at elevuddannelsens skoleophold foregår på Aalborg Handelsskole, hvor undervisningen er skræddersyet til Ahlsells elever, og hvor eleverne er sammen 24-7. Snart skal hun på sit tredje skoleophold.

“Vi spænder fra 18 til 37 år og er forskellige steder i livet. Nogle har stiftet familie og har hus, børn og faste udgifter, og andre som jeg bor fortsat hjemme. Alligevel fungerer vi som en tryg gruppe, hvor vi kan lære af hinanden. Efter undervisningen er alle med i fælles aktiviteter som fx stand-up og bowling, eller en tur i eventpark. Vi har et godt sammenhold, og jeg oplever, at jeg efter kun to ugers skoleforløb er blevet meget tæt med de andre elever. Vi hygger os sammen”, slutter Nugga Winther.

 

Vi søger elever i hele landet

Ahlsell søger både handelselever til butik og kontor i hele Danmark.

  • Der er ansøgningsfrist den 1. april 2023.
  • Alle elever starter op den 1. september 2023.

Læs om vores eksklusive elevuddannelse og søg en stilling på vores karrieresite for elever.

Dato: 31. januar 2023
Emne: Job og Karriere

Andre artikler